Amanda Jakobsson Del 2: Man vet aldrig var livet tar en – Embrace it!

Vi fortsätter snacka med Amanda Jakobsson!
Vill du veta mer om hennes bakgrund kan du läsa del 1 här

Vi frågade Amanda om lite tips. Saker hon har lärt sig genom golfen och som går att applicera på andra delar av livet. Det visade sig finnas en hel drös lärdomar så vi har gjort en lista:

Älta inte! Vara sur en stund, men släpp det sen

När jag har gjort ett misstag så låter jag mig själv vara förbannad i 15 sekunder. Jag får vara sur och tvär och grimasera och fräsa. I 15 sekunder. Sen släpper jag det, man får alltså inte älta. Reflektera gärna men älta inte. Livet går vidare även om du inte gör det.

Reflektera över vad som gick snett

Efter jag har svurit av mig i 15 sekunder så frågar jag mig själv vad som gick snett och hur jag kan undvika att göra samma misstag igen. Sen är det full fokus på nästa slag.

Var schysst mot dig själv

När jag gör ett dålig slag så får jag inte låta det ta för mycket energi. Jag kanske spontant skäller ut mig själv i affekt men då har jag lärt mig att för varje dålig sak jag säger till mig själv så måste jag säga 5-6 bra saker för att jämna ut.

Släpp stoltheten

Om jag spelar med någon som är bättre än mig så försöker jag inte vara sur över att jag inte är bäst, utan tar tillfället i akt och försöka lära mig något.

Ha en plan

När jag går träningsrundor så hamnar jag ofta med hobbyspelare, och ett misstag många gör är att inte ha en plan för nästa hål. De bara slår ut på måfå och hoppas på det bästa. Det bästa inträffar sällan.

Lär känna dig själv

Vissa saker måste man bara acceptera hos sig själv. Jag är en VÄLDIGT dålig förlorare, men kanske en ännu sämre vinnare, men det driver mig framåt så jag vill inte bort den delen av mig själv, eftersom jag blir en bättre golfspelare av det.

Var inte rädd för att testa nytt

Ibland kör man fast, och då är det lätt att man kör på samma taktik igen och igen och försöker forcera sig fri, ofta utan framgång. Då har jag lärt mig att det är bättre att prova något nytt. Något som kanske låter eller känns fånigt men som man inte vet vart det kommer leda. Man vet aldrig vart livet tar en, det har jag lärt mig av golfen, embrace it!

Tack Amanda för en massa bra tips och för att vi fick lära känna dig!

Håll utkik i appen efter Amanda! Läser du på mobilen? tryck här för att ladda hem appen